Vesti
Politika
Vučić: Nema vanrednih parlamentarnih izbora
10.01.2018. 20:00
Izvor: Beta
Vučić: Nema vanrednih parlamentarnih izbora
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je predsedništvo SNS odlučilo večeras da se uz beogradske izbore ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, jer je to u nacionalnom i državnom interesu.
SNS će na beogradske izbore izaći na listi pod nazivom Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd, na kojoj će biti Beograđani koji žele pirsitojan grad i pristojnu Srbiju, rekao je Vučić novinarima.
"Biće to najugledniji ljudi Beograda i tražićemo od Beograđana da je podrže i galasaju za napredak Beograda", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima samo dva glasa bila su protiv njegovog predloga da u martu budu održani samo beogradski izbori, a ostali su prihvatili tu ideju.
"Svom snagom i odlučnošću smo doneli odluku da se borimo za pobedu na beogradskim izborima i da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora", rekao je Vučić nakon sednice predsedništva stranke.
On je rekao da želi da zahvali članovima Predsedništva SNS koji su poslušali nejgovu molbu jer je nacionalni i državni interes bitniji od stranačkog i stranke koju "toliko vole".
"Želimo da se posvetimo višedecenijskim i viševekovnim problemima. Želim da pokušamo da se posvetimo budućnosti naše dece, da ne razmišljamo kalkulantski kako bi nama odgovaralo", rekao je on.
Vanredna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj je razmatran nastup naprednjaka na beogradskim izborima i eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora završena je nešto pre 19 sati, nakon dva sata rasprave.
Sednica stranačkim prostorijama SNS na Novom Beogradu bila je zatvorena za javnost.
Na sednici Glavnog odbora SNS 18. novembra takođe je prihvaćen Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.