Vesti
Politika
Ljajić kroz suze o Ivanoviću: Sigurniji je bio u zatvoru, nego na slobodi
16.01.2018. 20:00
Izvor: Blic
Ljajić kroz suze o Ivanoviću: Sigurniji je bio u zatvoru, nego na slobodi
Ispada da je bio sigurniji u zatvoru, nego na slobodi - rekao je ministar turizma i trgovine Srbije Rasim Ljajić govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros.
- Zbog umerenosti, nije bio dobar ni Srbima ni Albancima - rekao je Ljajić koji nije mogao da obuzda suze gostujući na RTS.
Kako je kazao, biće velika sramota za sve ako ne bude rasvetljeno ubistvo Olivera Ivanovića.
Jedino je važno, kaže, da se otkrije ko stoji iza ubistva, "ako je išta više važno".
- Ubijen je na pravdi Boga. Bio je meta napada i kritika sa svih strana. Razgovarao sam s njim o tome. On je razumeo tu realnost i hteo je da je menja na demokratski načini i to je glavna razlika između njega i ostalih. Bio je smetnja svima - rekao je Lajić.
Ministar je dodao da su mnogi prijatelji koji su komunicirali sa Ivanovićem u poslednje vreme primetili da je izgledao veoma zabrinuto.
Na pitanje da li veruje da će se ovo ubistvo razrešiti, Ljajić kaže da iskreno ne veruje da će se to ikada dogoditi.
- Nisam mogao da verujem da će se to dogoditi mada od hapšenja Ivanovića i paljenja automobila često sam ga pitao šta ćeš više u Mitrovici - rekao je Ljajić.
Na pitanje šta očekuje na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je zbog ubistva Olivera Ivanovića sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ljajić je rekao da moramo da učinimo da apsolutno sve službe i institucije budu uključene u rasvetljavanje ubistva, kao i da je veoma važno da tražimo podršku međunarodnih institucija na KiM.
Na pitanje da kaže kako pamti Ivanovića, Ljajić ističe da je bio najbolji političar s Kosova.