Vesti
Politika
Alimpijević: Dobro da smo imali sedam dana odmora
01.03.2018. 20:00
Izvor: B92
Alimpijević: Dobro da smo imali sedam dana odmora
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je pred njegovom ekipom težak meč protiv Malage u Evroligi.
Alimpijević je istakao da crveno-beli traže put i povratak na pobednički kolosek.
Kompletna ekipa crveno-belih i stručni štab ponovo su u sredu uveče imali zajedničko druženje i večeru, nakon treninga, a već u četvrtak su nastavili pripreme za utakmicu sa španskim predstavnikom u Evroligi.
"Za nas je vrlo važno da smo imali sedam dana za odmor i treninge. Kroz te treninge želeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gde će nam svaka utakmica biti vro važna, ne samo zbog tog takmičenja, već i kao deo pripreme za završnicu ABA lige. Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i odredjenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Ekipa Unikahe je predvođena od strane Nemanje Nedovića koji je u sjajnoj formi, sa puno prava i slobode u igri. Pored njega, ekipa Unikahe ima ozbiljnu spoljnu liniju koju smo već videli, MekKaluma, Dijaza, Salina. Težak meč je pred nama, i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek", rekao je Alimpijević.
S druge strane, Milko Bjelica jedan od najiskusnijih, meč sa Unikahom vidi kao važnu iz jednog razloga.
" Sa jedne strane ova utakmica je za nas vrlo važna jer želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih. Unikaha je tim koji na prvom mestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali deo motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Kako bi došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo", rekao je Bjelica.
Karte za ovaj meč su u prodaji od srede u svim poslovnicama Eventima, a kapije dvorane "Aleksandar Nikolić” za utakmicu koja se igra u petak od 19 sati, biće otvorene od 17 časova.