Vesti
Politika
Rekonstrukcija ponovo "otvorena tema" - ministri spremni?
07.03.2018. 20:00
Izvor: B92
Rekonstrukcija ponovo "otvorena tema" - ministri spremni?
Kopaonik -- Premijerka Ana Brnabić rekla je na Kopaonik biznis forumu da je rekonstrukcija Vlade Srbije otovorena tema, a o tome je počela da piše i beogradska štampa.
Kako kaže, ako bude rekonstrukcije biće je na osnovu rezultata i nedostataka rezultata.
"Svaki član Vlade Srbije je uvek spreman na to da možemo u hodu možemo da imamo rekonstrukciju, ako mislimo da je moguće negde nešto bolje i brže raditi", navela je Brnabićeva i dodala da temi rekonstrukcije neće pričati u medijima.
O rekonstrukciji Vlade govorio je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je izjavo da nije protiv rekonstrukcije i dodao da "ničija ministarska fotelja nije večna".
Kako kaže, to je pitanje za premijerku i "pre svega za predsednika Srbije i najveće stranke".
"Vi sad ako mislite da ću ja da kritikujem Jadranku - sigurno neću. Odlično radi svoj posao i sigurno bi bila i dobar ministar inostranih poslova", rekao je Dačić.
On je podsetio da se zalagao da se uporedo s izborima u Beogradu održe i parlamentarni, i da se sada postavlja "pitanje legitimiteta" nekih opozicionih stranaka.
S druge strane, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da sa njom niko nije razgovarao o rekonstrukciji, ali da ona podržava takvu ideju "ako to znači novu energiju i efikasniji rad ministarstava". Dodala je da će stav imati kada se o tome bude razgovaralo u SNS ili u Vladi Srbije.
"Mislim da treba da nas određuju rezultati. To je bio moj stav i pri prošlim rekonstrukcijama i sastavljanjima vlada. To je moj stav i danas", kazala je Zorana Mihajlović.
Podsećamo, nakon beogradskih izbora među spekulacijama ko će biti novi prvi čovek Beograda našle su se i priče o mogućoj rekonstrukciji Vlade Srbije. Prema pisanju lista "Danas", za gradonačelnika Beograda će biti izabran neko od prvih 20 sa SNS liste.
Osim toga, oni ističu da se nezvanično može čuti i da će doći do rekonstrukcije Vlade, kao i da bi neki ministri mogli da budu zamenjeni imenima sa liste SNS za beogradske izbore.
Ipak, o svemu tome odlučiće Vučić, zaključuje "Danas".