Vesti
Politika
Rakić: Odluka o učešću u kosovskoj vladi posle konsultacija sa Vučićem, barikade na Severu
27.03.2018. 20:00
Izvor: Beta
Rakić: Odluka o učešću u kosovskoj vladi posle konsultacija sa Vučićem, barikade na Severu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će predstavnici Srpske liste nakon današnjih konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem doneti konačnu odluku o daljem učešću u kosovskoj vladi.
Rakić je za Radio-televiziju Srbije rekao da su se srpski građani protekle noći samoorganizovali i ponovo su na severu KiM postavili barikade.
Poručio je da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu uplašeni i da "nikada više takav brutalan teroristički napad od strane jedinica ROSU neće smeti da se dogodi na severu", jer su preduzete neke aktivnosti.
"Nasilan pokušaj okupacije severa. Nisu nas uplašili, ostajemo dole. Borićemo se svim demokratskim sredstvima za slobodu i sačuvaćemo je... Ovo nije bio samo brutalan napad, ovo je bio klasičan teroristički napad na goloruk srpski narod. Niko od prisutnih nije dao nijedan povod da specijalna jedinica ROSU reaguje na ovakav način", kazao je Rakić.
Prema njegovim rečima, specijalne jedinice ROSU juče su napali Srbe bez povoda "ničim izazvani" i bili su spremni pucaju.
"Specijalci jedinica ROSU bez povoda šutirali su i gazili naš narod", kazao je Rakić.
Zahvalio je svim učesnicima mitrovačkog okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je prekinut upadom specijalnih jedinica ROSU.
"Oni to nisu uradili sami, imali su pomoć od stranih mentora. Marko Đurić imao je alternativni izlaz, ali nije hteo da napusti učesnike dijaloga. Pokušali su da ga ponize, ali nisu. On je hrabar čovek, stao je ispred svog naroda", kazao je Rakić.
Rakić je rekao i da je direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, nakon što je prebačen u centralni deo Srbije, prva pomoć ukazana u Kuršumliji, a potom u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.