Vesti
Politika
Vučić sutra sa američkim zvaničnikom sa kojim je Brnabić već razmenila TEŠKE REČI
04.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
Vučić sutra sa američkim zvaničnikom sa kojim je Brnabić već razmenila TEŠKE REČI
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.
Sastanak je zakazan u 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.
Naknadno je saopšteno da će se sa Palmerom u Beogradu sresti i premijerka Ana Brdabić, takođe sutra, samo u 8 sati ujutro. Inače, ovo nije njen prvi susret sa Palmerom. Oni su se već videli 11. marta a, kako smo tada pisali, između nje i ovog američkog zvaničnika pale su teške reči.
"Sjedinjene Američke Države moraju da utiču snažnije na Prištinu da ispuni svoj deo Briselskog sporazuma", poručila je tada Brnabić Palmeru.
Kako smo pisali tada, na sastanku koji je nedavno održan u Londonu, na marginama Investicionog samita o Zapadnom Balkanu, teške reči pale su između Brnabićeve i v. d. zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju. Premijerki je dosadilo da Srbija uvek bude krivac kako ne čini dovoljno, pa je uputila nekoliko oštrih rečenica Palmeru.
- Mi od vas očekujemo da se snažnije založite da Priština ispuni svoj deo Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština - istakla je tada Brnabić, a Palmer je želeo da uveri srpsku premijerku da SAD već sve čine u tom smeru.
Na sastanku koji je bio prilično težak, Brnabićeva je između ostalog naglasila da je pitanje očuvanja srpskih crkava i manastira civilizacijska tekovina i norma koja se podrazumeva, te da to ne smatra nikakvim ustupkom Srbiji.