Vesti
Politika
MAFIJAŠ, PRANGIJA, LIPICANER, PIŠOJE Poslanik SNS u Skupštini Srbije izvrađao političke neistomišljenike
05.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
MAFIJAŠ, PRANGIJA, LIPICANER, PIŠOJE Poslanik SNS u Skupštini Srbije izvrađao političke neistomišljenike
Poslanici su danas postavljali pitanja članovima vlade i državnim organima, a interesovale su ih različite stvari - od medijskih napada na predsednika Aleksandra Vučića do akcije žandarmerije i policije u kojoj je pronađena laboratorija marihuane.
Poslanik SNS Marko Atlagić imao je pitanje za Tužilaštvo, a u vezi sa "medijskim napadima na predsednika Aleksandra Vučića".
- Građani Srbije su svedoci svakodnevnih zlonamernih, brutalnih, tendecioznih medijskih napada na predsednika Republike, njegovu porodicu i saradnike. Ti brutalni napadi delo su sprege domaćih politikansko-kriminalnih grupa i pojedinaca potpomognutih određenim centrima iz inostranstva - rekao je Atlagić.
Zajednički im je cilj, kaže, finansijsko, bezbednosno i političko slabljenje Srbije i uloge predsednika, a zarad opšte destabilizacije i zaustavljanje ekonomskog razvoja Srbije.
- Određeni lideri političkih grupa i stranaka, kao što su Janković-Sale prangija, Vuk Jeremić - Vuk potomak, Saša Radulović - kralj stečaja, Zoran Živković - poljoprivrednik u pokušaju, Dragan Đilas - Điki mafija, Boris Tadić - lipicaner, glumci kao što su Sergej Trifunović zvani "pišoje" ili "pišanović", analitičari, šarlatani... u tablodima i sa TV ekrana neistinama o Vučiću svakodnevno truju građane - rekao je Atlagić.
Akcija Žandarmerije u Somboru
Samostalnu poslanicu Marinku Tepić je interesovala zajednička akcija Žandarmerije i policije u Somboru u nekadašnjem objektu gakovačkog Graničara kada je otkrivena laboratorija marihuane u vrednosti od preko 50 miliona dinara. Ona je navela da je policija o tom događaju izdala saopštenje tek posle šest dana.
- Onda je bez ikakvog preciziranja saopšteno da je u pitanju imovina nekadašnjeg giganta koja je 2016. godine prešla u vlasništvo preduzeća Vladimira Vrbaškog, koji je blizak SNS, mada su ti detalji i tada prikrivani - rekla je Tepić.
Tepić kaže i da su krajem 2017. godine iz centralnog katastra "nestali" prepisi o promeni vlasničke strukture nad Graničarem, te da se kao novi vlasnici pojavljuju lica koja su, tvrdi, najdirektnije povezana sa SNS.
Ona je pitala ministra unutrašnjih poslova kako je moguće da je Više javno tužilaštvo saopštilo da je povodom otkrivanja te laboratorije jedino identifikovano i privedeno osumnjičeno lice za koje se veruje da je iz Zemuna, a koje je "zarad opšteg dobra unutar SNS preuzelo na sebe odgovornost".
Poslanicu SPS Snežanu Paunović je interesovalo koje će normativne izmene predložiti Vlada Srbije kako bi se primenile mere u vezi sa povećanjem nataliteta, jer, kako kaže, radi se o više zakonskih propisa.
Zašto je hapšen samo Đurić, ne i Selaković
Poslanik Dveri Dragan Vesović pitao je da li je tačno da su specijalne jedinice iz Prištine na sever Kosova ušle samo dva puta u 19 godina i to kada je na Kosovo trebalo da ode specijalni voz i kada je hapšen Marko Đurić.
- Kako je moguće da sa Đurićem nije priveden i nasilno lišen slobode (Nikola) Selaković i da li to znači da je on uživao neki poseban imunitet - pitao je on, kao i da li su "za taj scenario znali predstavnici međunarodne okupatorske administracije".
Poslanica DS Aleksandra Jerkov imala je pitanje za ministra zdravlja i ministra prosvete u vezi sa dva zakona koji su, primetila je, u suprotnosti jedan sa drugim.
Neusklađeni zakoni, a broj žrtva morbila raste
Kako je navela, prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti previđeno je da se nevakcinisana deca ne mogu upisati u osnovnu školu, dok Zakon o osnovama sistema obrazovanja navodi da je osnovna škola obavezna za sve.
Zakon o osnovama sistema obrazovanja, kako kaže, ne predviđa mogućnost da dete koje nije vakcinisano ne može da se upiše u školu.
Upitala je predstavnike vlasti na koji način misle da reše taj problem, imajući u vidu da se povećava broj žrtava od bolesti za koje smo mislili da su iskorenjene.
Poslanicu SRS Nataša Jovanović je zanimalo koje će korake da preduzme vlada da se spasi kraljevačka privreda budući da su naprednjaci u kampanji, kako kaže, obećavali da će se revitalizovati fabrike u tom gradu.
Ona je navela i da ministarka Zorana Mihajlović sabotira otvaranje aerodroma "Morava" za civilno vazduhoplovstvo.