Vesti
Politika
"SPODOBO, USTAŠKA K...VO" Niko nije reagovao dok su radikali u Skupštini PRETILI Aleksandri Jerkov
17.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
"SPODOBO, USTAŠKA K...VO" Niko nije reagovao dok su radikali u Skupštini PRETILI Aleksandri Jerkov
Poslanici Srpske radikalne stranke danas su tokom trajanja sednice Skupštine Srbije vređali i otvoreno pretili poslanici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov, nakon što je rekla da je Vojislav Šešelj ratni zločinac i da ako krene da razbija noseve, kako je najavio, počne od nje.
Kako saznaje "Blic", od tada kreću dobacivanja i pretnje poslanici demokrata, na koje niko nije reagovao, pa ni predsedavajući Veroljub Arsić. Sve vreme trajanja sednici, članovi SRS govorili su joj da je "spodoba", "izdajnik" i "ustaška kurva".
Ona je danas na početku sednice Skupštine upitala predsednicu parlamenta Maju Gojković šta će uraditi da da zaštiti poslanike Nenada Čanka i Tomislava Žigmanova, kojima je Šešelj otvoreno pretio nakon što mu je sud u Hagu izrekao pravosnažnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog zločina u Hrtkovcima.
Jerkov je takođe upitala kada će Šešelj biti smenjen iz Skupštine Srbije, kako to predviđa zakon za sve poslanike koji su tokom trajanja mandata osuđeni na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest meseci.
Ipak, za ovo nije dobila podršku vladajuće koalicije. Đorđe Milićević iz SPS, koji je u tom trenutku predsedavao sednicom, rekao je da ona ne odlučuje ko će biti poslanik, kao i da odluku o tome donose građani na izborima.
- Dobićete i pravno tumačenje Zakona u roku koji je definisan poslovnikom - rekao je on.
Jerkov za "Blic" navodi da je Aleksandar Martinović, predsednik Administrativnog odbora koji treba da pokrene proceduru za smenu Šešelja, rekao da u Hrtkovcima niko nije proterivao Hrvate, čime je, praktično, stavio do znanja da nema nameru da lidera radikala izbaci iz Skupštine.
Predsednik SRS Vojislav Šešelj sednici Skupštine prisustvovao je jutros, a u vreme incidenta nije bio u sali.