Vesti
Politika
Čanak: Šešelj mi je pretio, a obezbeđenje napalo, spasio me Zukorlić
18.04.2018. 20:00
Izvor: Blic
Čanak: Šešelj mi je pretio, a obezbeđenje napalo, spasio me Zukorlić
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu je Vojislav Šešelj pretio da će mu naneti fizičke povrede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, a telohranitelj lidera radikala ga napao.
Čanak je rekao da se to dogodilo jutros na Televiziji Hepi gde je gostovao, a gde ga je potom, kaže, dočekao Šešelj sa telohraniteljima i počeo da ga vređa najgrubljim uvredama i pretnjama.
- Pošto sam mu biranim rečima uzvratio, napao me je njegov telohranitelj što je sprečio kolega Muamer Zukorlić, koji se nalazio tu prisutan, i pomogao mi da izađem iz te televizije - tvrdi Čanak.
Kako je ispričao, da je Šešelj, za kojeg je rekao da je "osuđeni ratni zločinac i zlikovac Šešelj dr Vojislav koji je sticajem nesrećim okolnosti poslanik u parlamentu", ponovo počeo da dovlači batinaše da plaše ljude i da prete.
- Mene su, eto, fizički napali. Zahtevam od MUP-a da privede njegovo takozvano obezbeđenje, da se počinioci identikifuju, a Šešelj dr Vojislav da bude izložen primeni zakona kojim mu se oduzima mandat poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene ne samo meni nego i nizu drugih kolega - rekao je Čanak.
On je poručio da će ukoliko MUP i drugi pravosudni organi to ne urade "biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili 90-tih što nikome nije u interesu".
- Ili će država raditi svoj posao, ili ćemo mi morati da radimo posao umesto nje - rekao je Čanak.