Vesti
Politika
Kocijančič: Nema datuma za dijalog Vučić-Tači, tehnički sastanak za danas nije bio ni zakazan
07.06.2018. 20:00
Izvor: Beta
Kocijančič: Nema datuma za dijalog Vučić-Tači, tehnički sastanak za danas nije bio ni zakazan
Za sada još nema datuma za naredni sastanak predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučiča i Hašima Tačija o naporima za normalizaciju odnosa i postizanje pravno obavezujućeg sporazuma, ali su kontakti u toku a stručna služba i timovi su međusobno stalno na vezi.
To je danas za agenciju Beta izjavila portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič, povodom jutoršnje izjave zvaničnika u Beogradu da se dijalog nastavlja i da će se i datum znati danas ili sutra.
Upitana o novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou posle informacija iz Prištine da je šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi odbio poziv EU da 7. i 8. juna u Briselu učestvuje na sastanku koji je trebalo da se fokusira na Zajednicu opština sa srpskom većinom (ZSO), Kocijančič je rekla da takav sastanak nije ni bio zakazan.
"Nikada nismo rekli da je za danas zakazan takav sastanak, a dijalog na tehničkom nivou se nastavlja", navela je.
Kocijančič je ponovila da visoka predstavnica EU Federika Mogerini redovno lično izveštava države članice EU o dijalogu Beograd-Priština na zasedanjima Saveta ministara Unije, dok njen tim obaveštenja o toku dijaloga daje predstavnicima članica EU i u okviru raznih radnih grupa Saveta EU.