Vesti
Politika
"PREBIJETE NEKOG, PA MU ONDA KAŽETE OKRENI SE BUDUĆNOSTI" Dačić ima poruku za POLITIČKE DOKTORE sa Zapada
09.10.2018. 20:00
Izvor: Blic
"PREBIJETE NEKOG, PA MU ONDA KAŽETE OKRENI SE BUDUĆNOSTI" Dačić ima poruku za POLITIČKE DOKTORE sa Zapada
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Bukureštu da je mnogo "političkih doktora" koji Srbiji savetuju da se okrene budućnosti, a pod tim ustvari misle jedino "priznajte Kosovo“, te zapitao zašto ne poruče Prištini da se "okrene budućnosti" i prizna autonomuju Kosova u Srbiji.
- Š„Šta znači okrenuti se budućnosti?“ - pitao je Dačić, koji je danas učestvovao na panelu "Bezbednosni izazovi na Balkanu“, u Temišvaru, a na kome su on i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu, razmenili iskustva i razmišljanja o aktuelnim izazovima i njihovim uzrocima u regionu.
- Tu formulaciju koriste politički doktori kada je u pitanju Kosova, 'okrenite se budućnosti, ostavite Kosovo'. Pa, recite ovima u Prišštini 'okrenite se u budućnosti, budite autonomija u Srbiji'. Prebijete nekog, pa mu posle kažete 'okreni se budućnosti'. Nije to tako jednostavno. To su parole, to nije žživot", rekao je Dačic.
Ova reakcija ministra spoljnih poslova Srbije usledila je po završetku panela, a na komentar koji mu je upućen iz publike - da je 90 odsto njegove prezentacije bilo odlično, ali, posvećano prošlosti, a da je „budućnost ključna i ona interes vaše (Dačićeve) države“ .
„Budite konkretni, pa mi recite ššta hoćete? Je li da Srbija prizna Kosovo?", zapitao je Dačić.
- Govorimo ovde o konkretnom problemu, koji je u toku, koji se reššava. Ne govorimo o srednjem veku. Možžete da kažžete ŠŠpancima i Kataloncima da se okrenu budućnosti. Možžete da kažete i Moldaviji i Moldavcima, ovima iz Pridnjestrovlja da se okrenu budućnosti...“ rekao je Dačić i zaključio:
- Mi smo u procesu rešavanja ovog pitanja i ono nije završeno, a vi budite direktni i kažite šta tačno mislite.