Vesti
Politika
Dačić u Španiji na otvaranju srpskog konzulata
23.10.2018. 20:00
Izvor: Blic
Dačić u Španiji na otvaranju srpskog konzulata
Otvaranju konzulata Srbije u španskom gradu Sevilji 24. oktobra prisustvovaće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će potom u Malagi učestvovati na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a.
Svečanost povodom otvaranja Konzulata na čelu sa počasnim konzulom Huan Manuelom Kontrerasom biće održana 24. oktobra, a boravak u Sevilji šef srpske diplomatije iskoristiće za razgovor sa gradonačelnikom i posetiće i Agenciju za međunarodnu promociju Andaluzije.
Nakon toga, Dačić će učestvovati na Mediteranskoj konferenciji OEBS-a koja se održava 25. i 26. oktobra održava u Malagi, a reč je o najznačajnijem skup u okviru slovačkog predsedavanja OEBS-ovoj Kontakt grupi za saradnju sa mediteranskim partnerima.
Glavne teme Konferencije su energetska bezbednost i ekološka saradnja, kao i značaj održivog ekonomskog razvoja.
U tom kontekstu, šef srpske diplomatije istupaće na političkom skupu visokog nivoa koji otvaraju ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, generalni sekretar Organizacije Tomas Greminger, ministar spoljnih poslova Španije Jozef Borel Fonteles i generalni sekretar Mediteranske Unije Naser Kamel.