Vesti
Politika
BAHAĆENJE ZA SVE PARE Ovo su političari i funkcioneri koji “vršljaju Srbijom”, a njihove priče su ZA NEVERICU
17.12.2018. 20:00
Izvor: Blic
BAHAĆENJE ZA SVE PARE Ovo su političari i funkcioneri koji “vršljaju Srbijom”, a njihove priče su ZA NEVERICU
Basnoslovne plate, zapošljavanje bračnih partnera, rođaka i prijatelja, pronevere novca, seksualno uznemiravanje, maltretiranje zaposlenih... Sve su to radili, a rade i dalje, pojedinci među kojima su i političari, ali i direktori škola, preduzeća, jer verovatno misle da sankcije za takvo ponašanje nema.
Biće da su neki od njih i u pravu, jer da nisu, ne bi im padalo napamet da, recimo, svojim sekretaricama šalju lascivne i bezobrazne poruke, da svojim muževima i ženama dodeljuju plate mimo propisa, da godinama budu neuspešni u poslu, ali da su i dalje rukovodioci, da mobinguju radnike, i da im se gleda kroz prste...
Ono što je najgore od svega, jeste da onaj ko bi trebalo da postavi granice i kaže šta je dobro i poželjno ponašanje, a šta nikako ne može da prođe, a to su pre svega institucije ove države, ili ne reaguju ili su im reakcije često mlake.
Pošto je, nažalost, tako kako je, građani Srbije će se još dugo gledati razne bahatluke lokalnih šerifa, političara, profesora u školama i na fakultetima, direktora naravno državnih firmi, ali i pojedinih sitnih službenika koji, svi smo svedoci, najčešće imaju “zaleđinu” koju im prave, u znak zahvalnosti za partijski rad i angažman, stranke na vlasti.