Vesti
Politika
BILJANA SRBLJANOVIĆ BRANI MILENU IVANOVIĆ "One nisu produžetak tela i volje svojih ubijenih muževa, ko ste vi da prosuđujete ŠTA NEKO TREBA DA ČINI?"
09.01.2019. 20:00
Izvor: Blic
BILJANA SRBLJANOVIĆ BRANI MILENU IVANOVIĆ "One nisu produžetak tela i volje svojih ubijenih muževa, ko ste vi da prosuđujete ŠTA NEKO TREBA DA ČINI?"
Udovica Olivera Ivanovića, Milena, mesecima trpi uvrede. Najveći broj njih se odnosi na način života nakon ubistva supruga. U njenu odbranu stala je Biljana Srbljanović.
Mileni Ivanović se zamera što ima skup telefon, način oblačenja, kako se šminka i što kači slike na društvene mreže. To je razbesnelo dramsku spisateljicu.
"Ovo javno blaćenje Ružice Đinđić i Milene Ivanović ogavnim komentarisanjem njihovih ličnih izbora delovanja, rada, mišljenja i ponašanja, polaganje prava na njihove ličnosti i šejmovanje 'jer bi njihovi pokojni muževi to radili ovako ili onako' je, pre svega, jedno duboko i razočaravajuće nerazumevanje elementarne pojedinačne moći delovanja bilo koje žene u našem društvu. One nisu produžetak tela i volje svojih ubijenih muževa, one nisu nastale iz rebara pokojnika, one su zasebne ličnosti koje zasebno misle i odlučuju u skladu sa svojim normama, a i sa realitetom godinu dana ili čak petnaest godina nakon smrti svojih partnera", napisala je Srbljanovićeva.
"Ko ste vi da prosuđujete šta neka osoba treba da čini, posebno kad niste ništa od toga prosuđivali kad su im muževi bili živi? S kojim pravom mensplejnujete kako Milena Ivanović nije verna ljuba, šta je ovo, Hasanaginica 2019? S kojim pravom joj skidate slike sa neta da biste je šejmovali jer nije u crnini i jer je našminkana i oprane kose? Šta ta žena misli i radi nije na vama da joj odredite. Posebno što ku...em niste mrdali kad joj je muž bio živ", zaključila je spisateljica.