Vesti
Politika
Hrvatski poslanik EP razgovorao sa liderima opozicije: Kako Jeremić i Đilas misle da uvedu Srbiju u EU s Dverima?
07.02.2019. 20:00
Izvor: Blic
Hrvatski poslanik EP razgovorao sa liderima opozicije: Kako Jeremić i Đilas misle da uvedu Srbiju u EU s Dverima?
Razgovor u Briselu sa liderima srpske opozicije Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom bio je koristan i zanimljiv, ali nisam dobio odgovore na dva pitanja, kaže hrvatski evroparlamentarac Ivan Jakovčić.
- Susret je bio vrlo koristan i zanimljiv, ali nisam dobio jasan odgovor na pitanja: kako misle uvesti Srbiju u EU s Dverima i rešiti odnose s Kosovom - napisao je Jakovčić na Tviteru.
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas učestvovali su u Evropskom parlamentu na skupu "Proces Evropske integracije Srbije", u organizaciji Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), navodi N1.
- Naše stavove smo predstavili u Evropskom parlamentu i nastavićemo sa živom diplomatskom aktivnošću - sa obe strane okeana. Neposredni cilj nam je da informišemo svetsku javnost i sve relevantne međunarodne činioce o zabrinjavajućoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i da im predstavimo postignuti Sporazum sa narodom - naveo je Jeremić.
Đilas je tom prilikom ocenio da su "Aleksandar Vučić i njegova vlada glavni generatori nasilja u političkom životu Srbije".
Grupa liberala u EP je saopštila nakon razgovora sa Jeremićem i Đilasom da "Srbija treba da preokrene nepovoljna kretanja i ponovo uspostavi demokratske norme".