Vesti
Politika
Brnabić i Stefanović sa predstavnicima Atlantskog saveta
29.05.2019. 20:00
Izvor: Blic
Brnabić i Stefanović sa predstavnicima Atlantskog saveta
Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarali su danas sa delegacijom Atlantskog saveta, uticajnog instituta iz Vašingtona, o evropskim integracijama Srbije, reformama koje sprovodi Vlada i jačanju odnosa Srbije i SAD.
Premijerka Brnabić upoznala je sagovornike sa procesom reformi koje Vlada sprovodi i naglasila da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji naš strateški cilj, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Predsednica vlade rekla je da je akcenat stavljen na reformu obrazovanja i digitalizaciju, jer one predstavljaju pravu snagu Srbije i omogućavaju joj da uhvati korak sa četvrtom industrijskom revolucijom, čime bi bilo stvoreno društvo u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.

Brnabić je istakla i da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i da značajna pažnja treba da se podredi daljem snaženju međuljudskih veza. U tom pogledu, premijerka se zahvalila delegaciji na poseti Srbiji.

Ministar Stefanović je delegaciju Atlantskog saveta, koju predvodi izvršni potpredsednik Dejmon Vilson, upoznao sa bezbednosnom situacijom u zemlji i regionu, kao i rezultatima koje je Srbija ostvarila u borbi protiv kriminala, saopštio je MUP.
Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.

Na sastanku je konstatovano da je nedavna poseta ministra Stefanovića SAD bila uspešna i da je tom prilikom potvrdjena dobra saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa američkim agencijama za sprovodjenje zakona na polju suzbijanja terorizma, organizovanog kriminala, borbe protiv trgovine narkoticima i svih drugih vidova kriminala.

Vilson je naveo i da smatra da SAD mogu da daju veći doprinos, kao i da je dobar trenutak za jačanje partnerstva između dve zemlje, navedeno je u saopštenju.