Vesti
Politika
Dačić se sastao sa ambasadorom Italije u Srbiji
29.10.2021. 20:00
Izvor: Blic
Dačić se sastao sa ambasadorom Italije u Srbiji
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Italije u Srbiji Karla Lo Kaša kojeg je informisao o aktivnostima Skupštine u oblasti ustavnih promena, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Dačić je podsetio ambasadora da je Venecijanska komisija dala pozitivno mišljenje na tekst ustavnih amandmana i da naredni koraci podrazumevaju usvajanje amandmana od strane Narodne skupštine, a zatim i održavanje referenduma.
Predsednik Narodne skupštine je obavestio ambasadora i da je u skladu sa preporukama GREKO promenjen Kodeks ponašanja, kao i da je ove nedelje izabrana Etička komisija.
Dačić je naveo da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Evropskog parlamenta i da se aktivno radi na sprovodjenju dogovorenog, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.Kako se navodi, obavestio je sagovornika da je danas potpisan sporazum sa strankama koje su učestvovale u dijalogu bez stranih predstavnika.
Ambasador Lo Kašo se osvrnuo na Izvešaj o napretku Srbije koji je nedavno objavljen, ističući da su u njemu registrovani reformski procesi i da u istom tempu treba nastaviti kako bi na Međuvladinoj konferenciji u decembru bilo odobreno otvaranje novih klastera.
Rekao je da Italija snažno podržava proces evropskih integracija Srbije i da možemo računati na njihovu podršku, navodi se u saopštenju.