Vesti
Politika
Popović: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa
18.11.2021. 02:00
Izvor: RTS
Popović: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović izjavio je u Moskvi, posle sastanka sa zamenikom predsednika Vlade Rusije Jurijem Borisovim da se očekuje da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa iz Rusije i dugorčno osigura energetsku stabilnost u zemlji.
Popović i Borisov, predsednik ruskog dela Međuvladinog komiteta, razgovarali su o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a jedna od glavnih tema pripremnog sastanka pred susret dvojice šefova država bilo je pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije."Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji", rekao je Popović posle sastanka sa Borisovom.
Popović je istakao da se, osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.
Naveo je da dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija, čija vrednost iznosi više milijardi dolara.
"Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama", rekao je Popović, navodi se u saopštenju kabineta ministra.