Vesti
Politika
Mali objasnio kada i kako će se mladi prijavljivati za 100 evra pomoći
07.01.2022. 02:00
Izvor: RTS
Mali objasnio kada i kako će se mladi prijavljivati za 100 evra pomoći
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da prijavljivanje za 100 evra pomoći mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina počinje 15. januara i da će trajati do 30. januara.
Siniša Mali, gostujući na televiziji Pink, objasnio je da će prijavljivanje za 100 evra za mlade biti isto kao što je bilo i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.
"Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun", naveo je.
Dodao je da će primaoci socijalne pomoći i osobe na izdržavanju kaznenih sankcija tu pomoć dobiti automatski, kaže se u saopštenju Ministarstva.
Ministar finansija je naglasio da će 14. januara biti uplaćeno 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima u zemlji, a da će penzioneri uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara.
Istakao je da će država učestvovati i u kupovini prvog stana za mlade bračne parove.
"Država će dati novac za učešće, najveći deo ćemo mi obezbediti. Time dajemo mogućnost mladima da kupe prvi stan, da ih podstaknemo da razmišljaju o potomstvu. To je važan faktor, da oni znaju da su sigurni i da imaju podršku kada se opredeljuju za prvo dete. Bitno je da imaju svoj stan i sigurnost", rekao je Siniša Mali, koji je dodao da će ovih dana biti precizirani detalji.