Vesti
Politika
Vučić potvrdio da se spremaju poskupljenja
25.03.2022. 01:00
Izvor: Vesti online
Vučić potvrdio da se spremaju poskupljenja
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivata morati da rastu, jer to uopšte ne zavisi od nas, kao i cena gasa.
On je u izjavi za Pink iz Kruševca naglasio i da je zahvalan portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu koji je rekao da će zabrinutost Srbije zbog plaćanja gasa u rubljama biti prioritet za Rusiju.
– Hvala Peskovu na tome, jer su ruski mediji objavili čim sam rekao da je za nas problem plaćanje u rubljama, zbog nestabilnosti valute. Hvala Peskovu na brizi i nadam se da ćemo i to uspeti da rešimo – rekao je Vučić.
Na pitanje da li građani treba da brinu zbog nestašisca roba i kako to da mi imamo, a drugi nemaju Vucić je rekao da su nam nešto dali Bog i vredne ruke seljaka, a za nešto se snalazimo.
On je istakao da imamo dovoljno i sećera i soli i svega ostalog, kao i da je rešen problem nabavke mleka u prahu i svih drugih vitalnih proizvoda i da ljudi ne treba da brinu.
Na pitanje kada je odlučio da se povećaju robne rezerve, Vučić je naveo da je to bilo u novembru i početkom decembra, ali kaže da je trebalo ranije.
Napominje i da Kina pojačava nabavku uglja da bi sprečavali dalji strahoviti rast cene električne energije.
– Građani ne treba da brinu, ali ne mogu da se smejem, nije mi do toga. Nadam se da će biti dovoljno mudrosti da se završi sukob i taj jezik koji nema veze sa diplomatskim jezikom i državama i kompanijama – rekao je Vučić i istakao da nikada nije video tu vrstu histerije, uključujući i sve strahote korone.
On je izrazio bojazan da sve ovo što se dešava nije ni blizu onog sto smo videli i kako kaže “plašim se da sam u pravu, ali nadam se da nisam”.