Vesti
Politika
Mojsilović i načelnik Generalštaba italijanske vojske o situaciji u regionu i bilateralnoj saradnji
13.04.2022. 02:00
Izvor: Danas
Mojsilović i načelnik Generalštaba italijanske vojske o situaciji u regionu i bilateralnoj saradnji
Načelnik Generalštaba Kopnene vojske Oružanih snaga Italije general-potpukovnik Pjetro Serino razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS) generalom Milanom Mojsilovićem o saradnji oružanih snaga dve zemlje kao i o bezbednosnoj situaciju u regionu.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, na sastanku je razmotreno zajedničko učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu i aktivnosti u oblasti obuke i vežbi, a analiziran je i uticaj međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji na bezbednost Zapadnog Balkana i značaj italijanskog kontingenta u sastavu Kfora za zaštitu srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.
Sagovornici su ocenili da je bilateralna vojna saradnja intenzivna i sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje.
Načelnik Generalštaba Kopnene vojske Italije boravi u Srbiji na poziv komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića a juče je posetio Komandu Kopnene vojske u Nišu gde je između ostalog, prisustvovao prikazu sposobnosti dela jedinica Treće brigade i Mešovite artiljerijske brigade.