Vesti
Politika
Vučić o Rezoluciji EP: Ne mogu da se iživljavaju na Moskvi, pa bi na Srbiji
21.04.2022. 20:00
Izvor: vesti-online.com
Vučić o Rezoluciji EP: Ne mogu da se iživljavaju na Moskvi, pa bi na Srbiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je video Rezoluciju Evropskog parlamenta u kojoj se izražava žaljenje zbog činjenice da se Srbija nije uskladila sa sankcijama Evropske unije.
– Blago njima ako nemaju u ovom trenutku posla nego da šalju Srbiji pisma – rekao je Vučić govoreći o spremljenoj rezoluciji zbog izostanka sankcija Rusiji.
– Stvarno im čestitam, nadao sam se da imaju pametnija posla. Mi njih veoma poštujemo, strašno su nam važni, ali ne ljutite se, mnogo su nam važniji građani Srbije i Skupštine Srbije – istakao je srpski predsednik.
Kako je kazao, Srbija će primiti k znanju sve što Brisel govori.
– Mnogo pametnih stvari smo čuli, ali uvek smo se vodili svojim interesima. Ako oni nemaju pametnija posla, pa pošto ne mogu da se iživljavaju na Moskvi pa bi da se iživljavaju na Srbiji, ja im čestitam na tome – poručio je on.
Evropski parlament pozvaće u Rezoluciji novoizabrane vlasti u Srbiji “da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima Evropske unije i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj politici i bezbednosnoj politici, uključujući sankcije Rusiji”, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE) koji je imao uvid u tu rezoluciju, čiji autor je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.
Kako se navodi u nactu Rezolucije, Evropski parlament će izraziti žaljenje zbog činjenice da se Srbija nije uskladila sa sankcijama EU nakon ruskog napada na Ukrajinu, prenosi RSE.