Vesti
Politika
Vučić čestitao Vaskrs
24.04.2022. 02:00
Izvor: Politika
Vučić čestitao Vaskrs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru. „Slaveći trijumf Večnoga nad neprolaznim, Vama, episkopatu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima od srca čestitam Vaskrs Sina Božijega.
Najveći hrišćanski praznik - to večito svedočanstvo novog života - i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju”, naveo je Vučić.
„Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda, preneo je Tanjug. Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da Vas Gospod podrži u uzvišenoj službi Prvojerarha naše Srpske pravoslavne crkve”, napisao je Vučić u čestitci, uz tradicionalni pozdrav „Hristos vaskrse”!