Vesti
Politika
Mihailović: NADA će biti opozicija u republici i Beogradu
26.04.2022. 20:00
Izvor: Danas
Mihailović: NADA će biti opozicija u republici i Beogradu
Nakon ponovljenih izbora na pojedinim biračkim mestima u Beogradu dosadašnja vlast ima tesnu većinu, ali ako se izbori ponove POKS i koalicija NADA će biti spremna za njih, saopštila je POKS nakon sednice Predsedništva.
Kako se navodi, doneta je odluka da se nastavi saradnja sa DSS i 25 patriotskih i monarhističkih pokreta, udruženja i grupa građana i posle izbora u okviru Srpske koalicije NADA.Predsedništvo je i odlučilo da POKS Vojislava Mihailovića bude opozicija na republičkom nivou sa svojih sedam poslanika i u gradu Beogradu sa tri odbornika.
„Pred Srbijom su brojni izazovi od kojih će najveći biti pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji, da odustane od podrške Republici Srpskoj i da prizna nelegalnu secesiju Kosova i Metohije. Mi nikada nećemo podržati ni jednu aktivnost, bilo vlasti ili „briselske opozicije“ u tom pravcu i odlučno ćemo se tome protiviti u skupštini i van nje. Izborni rezultati su pokazali da je Srpska koalicija NADA vodeća grupacija koja okuplja desnicu i desni centar i mi ćemo biti glavni akter u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, ali u isto vreme i borci za uspostavljanje demokratskih institucija u ovoj zemlji, otvaranja pitanja oblika vladavine, odnosno republike ili obnove kraljevine“, izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.