Vesti
Politika
"Neće bii ni 20 ni 40 odsto" Predsednik Vučić o najavljenom poskupljenju struje: Desiće se kada budemo mogli da izdržimo to, a da cene ne odu u nebesa
25.05.2022. 20:00
Izvor: Blic
"Neće bii ni 20 ni 40 odsto" Predsednik Vučić o najavljenom poskupljenju struje: Desiće se kada budemo mogli da izdržimo to, a da cene ne odu u nebesa
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se sinoć o najavljenom povećanju cene struje, za koje su iz EPS rekli da mora biti od 20 do 40 odsto.
- Ajmo sad za 200 odsto da povećamo! Oni iz EPS nisu rekli šta su uradili da prevaziđu krizu, rekli su da rade nešto, ali videćemo šta su uradili, proveriću. Nema sumnje da cena mora da bude vise, najlakše je da kažemo da se ne poveća cena za građane. Nisam znao da se oni iz EPS bave politikom obraćanja javnosti. Povećanje cene neće biti ni 20 ni 40 odsto, ni blizu 20 odsto, a biće kada budemo mogli da izdržimo to, a da cene ne odu u nebesa - rekao je Vučić u Davosu.
Predsednik je poručio EPS da se "oni bave remontima i neka se trude da kopaju mnogo više uglja nego što kopaju danas, a o ceni struje će neko drugi da razmišlja".
- Znamo kolika je cena struje, da je niska, da to nije dobro za EPS, ali kada počnete da govorite o sopstvenoj odgovornosti i problemima koje ste sami napravili, onda ćete moći da komentarišete i cenu struje. Svaki dan uvozimo struju. Sad ću od EPS-a da tražim svaki dan saopštenja pa nek oni objasne građanima kako da poskupi struja za 20 ili 40 odsto. Da pojednostavim, promenićemo mnogo i u svojim redovima i u Vladi, onaj koji ne želi da se bori za jedan klas žita i za jednu glavu suncokreta, ne treba da se bavi državnim poslom - rekao je Vučić.