Vesti
Žuta štampa
Vedrana Rudan se obrušila na Nikolinu i Grofa: "Sa njima pristojan svet ne bi ni kafu popio"
04.07.2022. 20:00
Izvor: B92
Vedrana Rudan se obrušila na Nikolinu i Grofa: "Sa njima pristojan svet ne bi ni kafu popio"
Spisateljica Vedrana Rudan je na svojoj stranici Rudan.info objavila tekst pod naslovom "Prljavo rublje prljavih ljudi". Tekst koji je objavila Vedrana Rudan prenosimo u celosti.
"Ovih dana na svim portalima pratimo sapunicu iz života. U glavnoj je ulozi žena koja je ostala bez muža bogataša. Nažalost, na ovim 'našim' prostorima pravde nema pa postoji velika verovatnoća da će jadna ili 'jadna' žena ostati bez onoga što misli da joj pripada.
Mnoge 'javne' žene stale su u njezinu obranu. Njoj, samo zato jer je ostala sama, preko portala prostački cipelari, kapo porodice u koju je ušla preti da će ostati bez svega jer je u porodicu i ušla bez ičega. Sme li on to? Je li to u skladu sa zakonom?
Znamo da niko normalan ovde gde živimo ne može računati na 'zakon'. Svaki sudija ima svoju cenu, neke su i javno objavljene, na 'pravdu' imaju pravo samo bogati. Ali, vratimo se onoj 'sirotici'. Žena je visoko obrazovana, pametna, lepa. Je li moguće da nije znala kad je ušla u familiju s kakvim ljudima ima posla?
"Iza svakog bogatstva stoji veliki zločin"
Načitana osoba zna za popularnu rečenicu iz Kuma, iza svakog bogatstva stoji veliki zločin. Ko nije gledao Kuma? Kome nije jasno da ne možeš biti i bogat i častan i pristojan? Kad si pametan i kad uđeš svojevoljno među bogate, nečasne i nepristojne zašto od njih očekuješ pristojnost i časnost? Jesi li glup ili ipak manipulišeš?
Gospođa o kojoj pišem trenutno je Žrtva, gospodin koji joj je protivnik trenutno je Zločinac. Je li moguće da je to postao preko noći? Je li moguće da ga je popularna gospođa upoznala u njegovom punom 'sjaju' tek ovih dana? Naravno da nije. Znala je s kim ima posla, ali je bila u boljoj poziciji.
Sticajem nezgodnih okolnosti njen se položaj u igri promenio. Više nema asa u rukavu u ratu s prebogatim gospodinom o kome smo mi 'obični' tek ovih dana doznali s kim je za vreme rata trgovao, s kim se družio, koliko je usluge naplaćivao… Mi 'obični' s takvim nekim sigurno ne bismo popili kafu, još manje ulazili u njegovu familiju. 'Obični' ljudi su pristojni ljudi, ne vole ni suspektne kriminalce ni suspektne ratne zločince, paze s kim se druže.
'Ne žalim je ni najmanje'
Neobični muškarci i neobične žene vole avanture. Ne analiziraju poreklo imovine svoje novopečene rodbine sve dok to znači nositi brilijante, putovati svetom, kupovati vile, na skupim fakultetima školovati decu. Jasno je i njima da nema besplatnog ručka. Ako si đavolu prodao dušu, onda ćeš to i platiti.
Gospođa o kojoj pišem plaća svoj izbor. Mi drugačije plaćamo svoj. Ne kažem da je naš izbor pravi. Ne kažem ni da je bolji. Želim reći, sve žene koje je danas žale je zapravo vređaju. Ne žalim je ni najmanje. Ima utakmica u nogama. Izvući će se iz ove frke, nije joj prva. Ona je neobična žena.
Moja prijateljica Ana je ovih dana izgubila muža. Čovek je bio profesor, nakon posla vozio je dostavu. Ana je profesorica, juče mi je oduševljeno rekla da je u marketu dobila sedamdeset kuna za boce. Iza nje je bio 'dobar dan'. Kontejneri su u poslednje vreme najčešće očišćeni od boca.
'Sirotica' sa portala je prošle sedmice 'skinula crninu'. Bila je to brejkingnjuz. Mi obični stalno nosimo crninu. Zašto se o tome ne piše?", piše Vedrana Rudan.