Vesti
Politika
Brnabić: Danas konsultacije SNS-a oko mandatara i nove Vlade
08.08.2022. 20:00
Izvor: Danas
Brnabić: Danas konsultacije SNS-a oko mandatara i nove Vlade
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će posle podne početi konsultacije u okviru Srpske napredne stranke u vezi sa mandatarom i novom Vladom Srbije.
Konsultacije u okviru SNS-a će trajati dva dana, posle čega će uslediti i konsultacije sa ostalim partijama, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara u Lapovu.
„Očekujem da za sedam do osam dana bude poznato ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije“, izjavila je Brnabić, koja je i potpredsednica SNS-a.
Još uvek, dodaje, nemamo vladu zato što se tek konstituisao Parlament.
Kazala je da to šta će biti prioriteti i teme nove Vlade ostaviće novom mandataru, piše RTS.
„Da li ja očekujem poverenje ili podršku predsednika Aleksandra Vučića, o tome ne bih sada da govorim, jer mislim da je to potpuno irelevantno za građane Srbije“, navela je Brnabić.Brnabić izjavila je danas da će biti povećanja plata u javnom sektoru i penzija, uprkos izazovima sa kojima se zemlja suočava.
„Što se tiče povećanja plata i penzija uprkos svim izazovima ne odustajemo od onoga što je najvažnije. Dakle, dvocifreno povećanje plata i svakako povećanje penzija više od 19 odsto i povećanje minimalne cene rada“, rekla je Brnabićeva novinarima u Lapovu.
Ona je dodala da očekuje i rebalans budžeta kada se uspostavi nova Vlada Srbije.