Vesti
Politika
Vučević: U SNS nema unutrašnje kampanje oko toga ko će biti premijer
15.08.2022. 20:00
Izvor: Blic
Vučević: U SNS nema unutrašnje kampanje oko toga ko će biti premijer
Potpredsednik SNS Miloš Vučević izrazio je danas uverenje da će SNS dati predsednika sledeće Vlade Srbije, ali i dodao da ne može da prejudicira kakvu će odluku o tome doneti stranački organi, ističući da unutar stranke ne postoji nikakva kampanja oko kandidata za premijera.
Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da su tri moguće opcije za mandatara, aktuelna premijerka Ana Brnabić, on (Miloš Vučević) i jedan iz redova koalicionih partnera, sam Vučević za Tanjug kaže da je nedavno kod predsednika razgovarao sa Brnabić i Sinišom Malim."Godinama sarađujemo i prirodno je što nas je predsednik pozvao na razgovor, ali kampanja unutar stranke ne postoji. Niti ima konfrontacije oko toga da li će jedna ili druga osoba biti kandidat za premijera", rekao je Vučević.
Kakvo god personalno rešenje bude doneto, za njega je, kaže, najvažnije da se nastavi zajednički rad, dodajući da je imao odličnu saradnju sa premijerkom i sa ministrom finansija.
Dodao je da je najbitnije kakvu će politiku buduća vlada provoditi i ocenio da bi ona trebalo da bude tim sa predsednikom Srbije i skupštinom, što je, kako je naglasio, posebno važno jer se ulazi u period veoma složenih okolnosti.
"Vreme je velikih izazova, i ko god udje u Nemanjinu 11, trebaće dobro da se zamisli. Uvek sam se plašio ljudi koji se olako prihvataju ministarskih fotelja, misleći da mogu da budu ministri i za ovo i za ono", naveo je Vučević.
Na molbu da prokomentariše nedavni nastup vladike Nikanora koji je izazvao dosta polemike u javnosti, Vučević je rekao da je očigledno da je vladika u svojoj izjavi, koju je ocenio kao neprihvatljivu, pravio aluziju na premijerku Anu Brnabić." Kao vernik deo sam Srpske pravoslavne crkve i razumem je u pogledu nekih njenih dogmi. Ne može niko da očekuje da crkva preko noći menja stavove, ali je neprihvatljivo da crkveni velikodostojnik govori tako kako je govorio vladika Nikanor", rekao je Vučević.
Ocenio je da nastup vladike nije bio pristojan i naveo da je, pošto ga poznaje i sretao se sa njim nekoliko puta, iznenadjen onim što je vladika Nikanor rekao.
"Jasno je da je crkva protiv europrajda, ali ne možete reći da je deda Ane Brnabić bio ustaša, jer nema dokaza za to", istakao je on.
Naveo je da kao neko ko je deo crkve, očekuje da crkveni velikodostojnici kojima celivamo ruku i koji nam daju duhovnu snagu, to ne govore.