Vesti
Politika
Vučić: Podrška evropskih partnera veoma važna za Srbiju
28.10.2022. 20:00
Izvor: Danas
Vučić: Podrška evropskih partnera veoma važna za Srbiju
Veoma sam srećan što Vas drugi put dočekujem u Nišu. Hvala vam na posvećenosti i pomoći, ali pre svega na tome što ste nam pomogli da stvari rešavamo ne samo kratkoročno, već i dugoročno, napisao je na svom Instagram profilu predsednik Srbije Aleksandar Vučić uz fotografije sa predsednicom Evropske komisije Ursule fon der Lajen.
Ona se sa njim sastala u Nišu, gde su zajedno obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.
Vučić je dodao da ova, i sve druge podrške koje Srbija dobija od evropskih partnera, su veoma važne za Srbiju, te da veruje da će i u budućnosti imati još bolju saradnju, kao i da će brže postizati nove uspehe.
– Razvoj gasne infrastrukture znači ogromnu šansu za dolazak novih investicija na jug Srbije, a mi ćemo razmišljati kako da se u budućnosti spojimo sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima tokom obilaska radova na izgradnji gasnog interkonektora između Sebije i Bugarske sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.
Predsednica EK se u Nišu sastala sa predsednikom Srbije u sklopu nove misiju dobre volje EU na Zapadnom Balkanu, kako bi ova politička zajednica dobila podršku bloku i osigurala da istorijsko „bure baruta“ Evrope ne stane na stranu neprijateljske Rusije ili strateškog rivala Kine u svetu geopolitike, piše agencija AP.