Vesti
Politika
Srbija i Azerbejdžan potpisali sedam bilateralnih sporazuma
23.11.2022. 20:00
Izvor: Politika
Srbija i Azerbejdžan potpisali sedam bilateralnih sporazuma
U Palati „Srbija” su ceremonijalno potpisana bilateralna dokumenta Srbije i Azerbejdžana. Aleksandar Vučić i Ilham Alijev su potpisali Memorandum o osnivanju saveta o strateškom partnerstvu dve zemlje.
Među potpisnicima današnjih sporazuma su i ministri Bratislav Gašić, Goran Vesić i Nikola Selaković.
Potpisani su sporazum o readmisiji, administrativni dogovor za sprovođenje sporazuma između dve valade o socijalnoj sigurnosti, memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i memorandum o promociji izvoza i investicija.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripredio je danas, ispred Palate Srbija, svečani doček za predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, koji je doputovao u zvaničnu posetu Beogradu.
Vučić je Alijeva dočekao uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, intoniranje himne dve država i ispaljivanje počasnih plotuna.
Alijeva su pored Vučića dočekali i članovi Vlade, ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, finansija Siniša Mali, unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, poljoprivrede Jelena Tanasković, rudarstva i energetike Dubravka Đedović, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, prenosi Tanjug.Nakon svečanog dočeka, usledio je sastanak u četiri oka, nakon kojeg će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje.
Srbija i Azerbejdžan će u okviru posete predsednika Alijeva potpisati sedam bilateralnih sporazuma, a potom će se Vučić i Alijev obratiti medijima.