Vesti
Politika
Brnabić: "Hvala Francuskoj na jasnom stavu o Briselskom sporazumu"
25.11.2022. 20:00
Izvor: Blic
Brnabić: "Hvala Francuskoj na jasnom stavu o Briselskom sporazumu"
Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u razgovoru sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom zahvalila Francuskoj na jasnom stavu o neophodnosti implementacije dogovora u okviru Briselskog sporazuma.
Ona je navela da je Beograd posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije, kao i očuvanju mira i stabilnosti, saopšteno je iz vlade.
Brnabić je, govoreći o prioritetima vlade u budućem periodu, navela da evropski put Srbije ostaje strateški prioritet, kao i reforme u oblasti vladavine prava i slobode medija.
Pred nama je, kako je objasnila Brnabić, završetak reformi u oblasti pravosuđa kojima se postiže nezavisno i efikasno sudstvo za naše građane, što i predstavlja dalji potencijal ekonomske stabilnosti zemlje.
Larše je pohvalio izuzetne rezultate koje je Srbija postigla ekonomskim reformama i istakao da je, uz intenzivan rad na reformi pravosuđa, otvoren prostor za intenzivniju ekonomsku saradnju i dolazak većeg broja investitora iz ove zemlje.
Brnabić je istakla da je Francuska jedan od najznačajnijih partnera Srbije i da strateški odnosi beleže stalni napredak, naročito po pitanju političkog dijaloga, ekonomske saradnje i investicija.
Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine i digitalizacije. Predsednica vlade je kao veoma dobru ocenila i saradnju sa Francuskom razvojnom agencijom i predstavnicima najvećih francuskih kompanija.
Predsednik francuskog Senata čestitao je predsednici vlade na novom mandatu i istakao da očekuje da će se tokom njegovog trajanja odnosi naših država podići na još viši nivo.