Vesti
Politika
Vučić: Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali će se „sačuvati i odbraniti“
21.01.2023. 20:00
Izvor: Danas
Vučić: Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali će se „sačuvati i odbraniti“
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem svog Instagram profila komentarišući jučerašnji sastanak sa petorkom, i najavivši obraćanje u ponedeljak povodom svih problema i izbora koje Srbija treba da načini.
„Juče je bio jedan od najtežih dana za našu zemlju. Nikada nisam krio od ljudi u Srbiji kada se takve stvari događaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti, za to nam je potrebno jedinstvo“, rekao je Vučić.
Predsednik je dodao da Srbija nije dobila podršku koju je očekivala, ali da će se „sačuvati i odbraniti“.
„Od onih od kojih sam to očekivao, zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, naših političkih predstavnika – to nismo dobili. Dobili smo njihovo ujedinjenje bez obzira što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije – na temi na kojoj ne bi trebalo bilo ko da ide protiv nekoga. Nažalost, oni su i ovog puta izabrali da idu protiv Srbije. Njima, i svim međunarodnim predstavnicima, a pre svega građanima Srbije, govoriću o svemu, o svim temama, svim problemima sa kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama u ponedeljak u poslepodnevnim satima. Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti, živela Srbija“, zaključio je Vučić.
Podsetimo, Vučić je juče nakon sastanka sa diplomatskom petorkom izjavio da je Srbija spremna da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana za Kosovo uz jednu rezervu.
Najavio je i da će narednih dana o tome obaviti konsultacije sa članovima Vlade, parlamenta i svim društvenim grupama.