Vesti
Politika
Zaharova odgovorila Basti: Samo da prođe post, vidimo se na večeri u Moskvi
15.03.2023. 20:00
Izvor: Politika
Zaharova odgovorila Basti: Samo da prođe post, vidimo se na večeri u Moskvi
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovorila je na neumesan poziv srpskog ministra privrede Radeta Baste koji ju je putem mreža pozvao na „tradicionalnu srpsku večeru”, nakon što je ona prokomentarisala njegovu izjavu da Vlada Srbije treba da uvede sankcije Rusiji.
„I opet čudno neshvatanje realnosti zajedničkih za Rusiju i Srbiju. Pravoslavcima je sada Veliki post, što onemogućava uživanje u „tradicionalnoj srpskoj večeri”, prenosi Sputnjik. Ali posle Vaskrsa sa zadovoljstvom ću se počastiti pljeskavicom i ćevapčićima”, napisala je Zaharova na svom Telegramu.Ona je dodala da očekuje srpskog ministra u Moskvi.
„Znam gde treba ići – mi imamo mnogo odličnih restorana srpske kuhinje. S obzirom na to, gospodine Basta, da ne mogu da dođem do Vas zbog nelegitimnih antiruskih sankcija na koje pozivate da se pridružite, čekam Vas u Moskvi”, precizirala je portparolka.
Basta je ranije na preko društvenih mreža pozvao Zaharovu na tradicionalnu srpsku večeru ako ona „zna kuda da dođe”, neprimereno aludirajući da portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije ne može da dođe do Srbije zbog sankcija.