Vesti
Politika
Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD
29.03.2023. 20:00
Izvor: RTS
Vučić na onlajn Samitu za demokratiju na poziv predsednika SAD
Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem je učestvovao na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena. Samit uključuje 120 zemalja, civilnih grupa i tehnološke kompanije.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na onlajn Samitu za demokratiju, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena.
"Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo", poručio je predsednik Vučić u obraćanju na onlajn Samitu.
Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa.
"Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa", istakao je Vučić.
Oko 120 lidera iz celog sveta, među kojima i predsednik Srbije, pozvano je da ove nedelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.