Vesti
Politika
Brnabićeva primila japanskog ambasadora u oproštajnu posetu
18.04.2023. 20:00
Izvor: Politika
Brnabićeva primila japanskog ambasadora u oproštajnu posetu
Beograd – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Kacumatu Takahikoa kome je zahvalila na ličnom doprinosu unapređenja bilateralnih i ekonomskih odnosa.
Brnabić je izrazila nadu da će se odnosi i u budućnosti razvijati u oblastima od obostranog interesa i poručila da je Srbija zemlja sa puno potencijala za ulaganja japanskih investitora, saopštila je vladina pres služba.
Premijerka je konstatovala i značajan napredak u oblasti ekonomije koju odlikuje rastuća robna razmena i sve veći priliv japanskih investicija.
Ukazala je, takođe, i na nove oblasti za saradnju Srbije i Japana, kao što su biotehnologije i istraživački projekti.
Predsednica Vlade je rekla da je Japan među najvećim bilateralnim donatorima Srbije što, kako je naglasila, srpski narod izuzetno ceni, pogotovo što je reč o kontinuiranim i donacijama od izuzetne važnosti.
Ambasador Japana, Kacumata Takahiko, izrazio je zahvalnost predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na odličnoj saradnji tokom mandata, uveren da će odnosi dve zemlje nastaviti da idu uzlaznom putanjom.
Brnabić je ambasadoru Japana zahvalila na požrtvovanom radu tokom mandata u Srbiji i poželela mu sreću u daljoj diplomatskoj karijeri, prenosi Tanjug.