Vesti
Politika
Vučić ugostio patrijarha i vladike na ručku, u toku Sabor SPC
17.05.2023. 20:00
Izvor: Danas
Vučić ugostio patrijarha i vladike na ručku, u toku Sabor SPC
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas na ručku poglavara Srpske pravoslave crkve (SPC) patrijarha Porfirija i članove Sabora SPC, objavljeno je na Instagram nalogu budućmostsrbijeav, dok se na fotografijama TV Hram vidi da su obedu prisustvuju i pojedini ministri.
Kako se navodi, Vučić je sa patrijarhom i episkopima SPC razgovarao o svim pitanjima od sudbinskog značaja za naš narod i zemlju, kao i o teškoćama koje nam predstoje na međunarodnom političkom planu, pogotovo po pitanju Kosova i Metohije.
Vučić je naveo da je s pažnjom saslušao mišljenje patrijarha i episkopa, sa kojima se saglasio da je jedinstvo naroda, pogotovo u vremenima velikih iskušenja, stub očuvanja države i nacionalnih interesa Srbije, kao i da Crkva, kao jedna od najvažnijih institucija Srbije, ima izuzetnu ulogu u očuvanju tog jedinstva.Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) i brojne vladike sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u zgradi Predsedništva, javio je TV Hram, a na fotografijama se vidi da su bili i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.
Kako je kratko navedeno, patrijarh Porfirije se „u pratnji arhijereja SPC, koji su se sabrali na redovnom arhijerejskom Saboru“, sastao se sa Vučićem i „najvišim zvaničnicima“ Srbije, u zgradi Predsedništva.
U kripti beogradskog hrama Sveti Sava u toku je zasedanje Sabora, najvišeg tela SPC, koje okuplja vladike iz zemlje i inostranstva pod predsedavanjem patrijarha.