Vesti
Žuta štampa
"Sedne i gleda u zid" Ovako se Zdravko Čolić ponaša u kafani: "Sve vreme ima kačket"
18.05.2023. 20:00
Izvor: Blic
"Sedne i gleda u zid" Ovako se Zdravko Čolić ponaša u kafani: "Sve vreme ima kačket"
Simonida Milojković godinama unazad smatra se jednom od najpoznatijih domaćih književnica, a javnost je pamti i kao novinarku, te ona sada prisetila dana kada je sarađivala sa brojnim estradnim zvezdama, među kojima je i pevač Zdravko Čolić.
Dok se bavila novinarstvom, Simonida je često provodila vreme i družila se sa poznatim ličnostima, te je otkrila kako joj je bilo u društvu najpoznatijeg Sarajlije.
- Kao novinar često sam bila na ručku ili večeri sa Zdravkom Čolićem, on izvede neko naše društvo, bude tako desetak ljudi. Svi mi volimo kada sedimo u restoranu da sednemo do zida kako bi imali pogled na goste, a Zdravko ne. On pusti sve nas da sednemo do zida da bi gledali, a on sedne i gleda direktno u zid i sve vreme drži kačket na glavi jer je to jedini način da može čovek da se opusti u restoranu i da može da priča sa svojim prijateljima. Ako ne bi tako uradio svaka dva minuta bi mu neko prišao - otkrila je Simonida za "Grand".
Glumac Andrija Milošević je, podsetimo, nedavno sreo popularnog pevača u jednom lokalu, te je sa svojim pratiocima podelio detalje razgovora sa Čolom, koji je nasmejao sve prisutne.
- Kada sam ugledao Čolu, odmah zgrabih telefon i zamolih ga za sliku. Pitao sam ga kako je i komplimentirah mu da izgleda bolje od mene bez obzira na godine, što nisam uradio reda radi, već fasciniran izuzetnom njegovom vitalnošću i vrcavošću duha. Na kraju se rastasmo uz lepe reči.
Ja: "Čolo, drž' se i hvala na slici."
Čola: "Ne brini, drž' se ti."
Ja: "Meni je važno samo da ste Brena, Nole i ti zdravo, pa ću lako ja za mene."
Nasta opšti smeh i vratismo se svojim društvima i pričama. Jedan je Zdravko Čolić - napisao je Andrija uz fotografiju.