Vesti
Politika
Na novu pistu sleteo avion sa predsednicom Indije
07.06.2023. 20:00
Izvor: Politika
Na novu pistu sleteo avion sa predsednicom Indije
Na novu pistu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla” danas je sleteo avion u kome je bila predsednica Indije Dorupadi Murmu, koju je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je danas obišao novu pistu novu sletno-poletnu pistu na koju je za to vreme sletelo i više drugih aviona različitih aviokomanija.
Posle 11.00 časova na novu pistu sleteli su avioni Er Srbije, Lufthanze, Vizera i Katar Ervejza, a putnici su došli iz različitih gradova – Ljubljane, Frankfurta, Pariza, Tivta, Dohe, Istanbula, Amsterdama i Ciriha, javlja Tanjug.
Generalni direktor beogradskog aerodroma Fransoa Berizo rekao je prilikom obilaska nove poletno-sletne staze da je cilj kompanije Vansi erports da Beograd i aerodrom „Nikola Tesla” postanu novo čvorište jugoistočne Evrope u vazdušnom saobraćaju.
„Nova poletno-sletna staza duga je 3,5 kilometra, 100 metara je duža od postojeće, ukupne površine od oko 210.000 metara kvadratnih. Projekat uključuje i izgradnju pripadajućih manevarskih površina i četiri nove rulne staze, dok će postojeće tri biti rekonstruisane”, rekao je on.
On je istakao da je cilj da se omogući da aerodrom „Nikola Tesla” opsluži 15 miliona putnika.
Istakao je da se očekuje da kompletna rekonstrukcija bude završena u prvoj polovini 2024. godine.