Vesti
Politika
Pao sa broda u Dunav i udavio se
03.06.2006. 09:00
Izvor: Glas javnosti
Danas sahrana desetara Obrada Šljivančanina (34) Šljivančanin se oko dva sata iza ponoći okliznuo sa palube broda u krugu kasarne "Dušan Vuksanović Diogen" u Novom Sadu i pao u reku
NOVI SAD - Vojnik po ugovoru desetar Obrad Šljivančanin (34), rodom sa Žabljaka, čije je beživotno telo pronađeno prekjuče oko 6.30 časova u krugu kasarne "Dušan Vuksanović Diogen" u Novom Sadu, kako pluta u Dunavu, pored broda "RPN 43", na kome je spavao, život je izgubio sticajem nesrećnih okolnosti. Naime, kako smo nezvanično saznali, Šljivančanin se u kasnim ponoćnim časovima, između 1.30 i dva sata ujutru, okliznuo sa palube pomenutog broda i pao u Dunav.

Pored toga, kako smo takođe nezvanično saznali, pokojni desetar je te noći malo više konzumirao alkohol i verovatno je na palubu izašao da bi obavio nuždu. Pretpostavlja se da se Šljivančanin okliznuo i pao u reku.

- Šljivančanin je dvanaest godina radio u vojsci kao vojnik po ugovoru. Bio je mašinista u Rečnoj ratnoj flotili, na brodu na kom je sa njim službovao i jedan zastavnik. Tog dana kad je poginuo, imao je slobodan dan. Bio je u gradu i bio dobro raspoložen. Čak se javljao i bratu telefonom da čuje kako je dobra muzika u restoranu u kom je bio. Vratio se na brod, na kom je i živeo pošto zbog teške materijalne situacije nije mogao da plaća stan, verovatno se okliznuo sa palube i pao u reku. Moguće je da su se trenerka i patike u kojima je Šljivančanin bio natopile vodom i da su ga povukle na dno. Pretpostavlja se da je, pre nego što je upao u vodu, Šljivančanin već neko vreme bio na brodu, pošto su pronađeni opušci cigareta. Samo stotinak metara od broda sa kog je Šljivančanin pao bio je drugi brod, ali, nažalost, niko sa tog broda nije primetio da je neko pao u vodu. Da su videli, možda bi uspeli da ga spasu - kaže izvor Glasa.

Uviđaj na licu mesta izvršila je istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nada Kolarski, koja je po okončanju uviđaja rekla da u vezi s ovim slučajem nema ničeg sumnjivo, odnosno da na telu nije bilo nikakvih tragova nasilja, te da je telo upućeno u Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije. Kako smo saznali, obdukcija je završena istog dana, a toksihološki nalazi, koji bi trebalo da stignu narednih dana, trebalo bi da daju odgovor da li je tačno da je Šljivančanin bio pod uticajem alkohola.

Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo u kasarni "Dušan Vuksanović Diogen", da dobijemo više detalja o ovom slučaju, ali su nam starešine rekle da im nije dozvoljeno da daju bilo kakve informacije i da je jedini ko može dati zvanične podatke Sektor za informisanje Ministarstva odbrane. Inače, Šljivančaninovi drugovi iz kasarne o njemu imaju samo reči hvale. Kažu da je bio dobar prijatelj sa svim kolegama, uvek spreman da pomogne kolegi i da je bio veliki veseljak i izuzetno omiljen u svakom društvu u kome se nalazio. Porodica je preuzela telo Obrada Šljivančanina i on će biti sahranjen danas u Beogradu.