Vesti
Politika
Vučić u Atini: Nećemo odustati od nacionalnih interesa, ali biće sve teže
21.08.2023. 20:00
Izvor: Politika
Vučić u Atini: Nećemo odustati od nacionalnih interesa, ali biće sve teže
ATINA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će nastaviti da se bori za Srbiju i njenu evropsku budućnost, kao i da neće dozvoliti da se odustane od nacionalnih i državnih interesa, mali da će to biti sve teže u narednom periodu.
„Naše je da se borimo za Srbiju i njenu budućnost, ali da ne odustajemo od nacionalnih i državnih interesa, što će biti sve teže u narednom periodu", rekao je Vučić u Atini uoči neformalne večere za lidere regiona koju organizuje grčki premijer Kirijakos Micotakis.On je rekao i da za Srbiju večeras neće biti baš najlakša situacija.
Rekao je da će na skupu biti Aljbin Kurti, Bojana Krišto, Dimitar Kovačevski, Andrej Plenković, Tomislav Dončev, Jakov Milatović, Marsel Čolaku, Volodimir Zelenski, Maja Sandu.
„Nije baš najlakša situacija za nas, ali kada idete na Evropski savet i skupi se njih 27 bude još i teže", rekao je Vučić.On je najavio da će sutra ili prekosutra da se obrati građanima i da neskriveno govori o tome šta se zbiva.
„Kad neko pita zašto smo u takvoj poziciji reći ću da je to zato što želim da vodimo nezavisnu, odgovornu i samostalnu politiku, inače ne bismo imali nijedan problem da hoću da budem potrčko i politički patuljak kao mnogi drugi u Evropi", rekao je Vučić.
Da je tako, kako je rekao, ne bismo imali na ovkvim sastancima nikakve probleme, ali bi ih zemlja imala.
„Hoćete sebi da olaksate ili da zemlja ne funkcioniše ili da se odreknete 60 posto čovecacnstva kao potencijalnih prijatelja", rekao je Vucić i dodao da je pitanje da li ćete nekome da služite ili da služite svom narodu.„Ja sam izabrao da služim svom narodu i zato imamo poteskoće. Takvu politiku ne mogu da vode ni mnogo jače zemlje, a neki mali Vučić je izabrao put slobode, samostalnosti i nezavisnosti", istakao je Vučić.
On je rekao i da ima tremu pred svaki od ovih sastanaka, ali da sebi kaže "neka je i njih pet ili 10, ti imaš jedan glas i tvoje je da se boriš za svoj narod. Idi i bori se", rekao je Vučić.
Istakao je da je uoči večere imao dosta dobrih bilateralnih razgovora, da je jedan od najvažnijih vodio sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ali da će svakako najznačajniji biti sa Zelenskim sa kojim će, kako je rekao, razgovarati sutra.
„Moj posao je da idem trnovitim i težim putem, zajedno sa ljudima iz Vlade da bi narod išao lakšim putem", naveo je Vučić.