Vesti
Politika
Dačić:Uveren sam da će se nastaviti dobra saradnja sa ambasadom Bangladeša
12.09.2023. 20:00
Izvor: RTV
Dačić:Uveren sam da će se nastaviti dobra saradnja sa ambasadom Bangladeša
Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bangladeša u Srbiji, sa sedištem u Rimu, Mohameda Šamima Ahsana i izrazio uverenje da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja sa ambasadom Bangladeša u cilju jačanja bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između dveju zemalja.
Dačić je zahvalio bangladeškom ambasadoru na angažmanu tokom njegovog mandata i poželeo mu uspeh na ličnom i profesionalnom planu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.
Sagovornici su se saglasili da su odnosi Srbije i Bangladeša tradicionalno prijateljski i da se temelje na istorijskim kontaktima i saradnji ostvarenim još od prvih dana državne samostalnosti Bangladeša i intenzivne razmene u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.
Potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga, razmenu poseta, kao i unapređenje saradnje u ekonomskoj i brojnim drugim oblastima od obostranog interesa.
Šamim Ahsan je čestitao Dačiću povodom uspeha košarkaške reprezentacije Srbije i osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci, kao i povodom izbora Beograda za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe EHRO 2027 i poželeo puno uspeha u organizaciji ovako važne manifestacije.