Vesti
Politika
Grbović najavio dva protesta – u Nišu i u Beogradu
26.09.2023. 20:00
Izvor: Danas
Grbović najavio dva protesta – u Nišu i u Beogradu
Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je danas da opozicija, tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, ponavlja zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da do kraja godine budu raspisani i održani parlamentarni i beogradski izbori, a ove sedmice najvljuju dva protesta, u Nišu u petak i u subotu u Beogradu.
Grbović je, na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine Srbije, rekao da će u petak u Nišu 18 sati biti organizovan protest na kojem će se građanima obratiti potpisnici „Dogovora za pobedu“.
U subotu će u Beogradu, od 18 sati ispred Skupštine Srbije, takođe biti organizovan protest na kojem će govoriti poslanici Nebojša Zelenović i Radomir Lazović, rekao je Grbović.
Uslediće šetnja „medijskom trasom“ do Radio-televizije Srbije.
Podsetićemo i javni servis na zahteve koje smo im predali, na obavezu da pravovremeno i objektivno izveštavaju, rekao je Grbović, navodeći da će šetnja biti za vršena na Andrićevom vencu.
Vučić je više puta javno obećao da će po povratku iz Njujorka odgovoriti na zahtev za raspisivanje i održavanje izbora, do kraja meseca, a subota je 30. septembar. Ako ne dobijemo odgovor, sami ćemo ga tamo potražiti, naglasio je Grbović.
Jasno je da se on krije, beži i nema hrabrosti da se suoči, ne sa opozicijom, već sa mišljenjem i stavovima građana, koji su odlučni da ne žele da žive u radikalskom brlogu, u šta je Vučić pretvorio Srbiju, zaključio je Grbović.