Vesti
Politika
Brnabić sa danskim ministrom Rasmusenom o evrointegracijama i Kosovu
28.09.2023. 20:00
Izvor: Danas
Brnabić sa danskim ministrom Rasmusenom o evrointegracijama i Kosovu
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Danske Larsom Lokeom Rasmusenom o bilateralnoj saradnji, evropskim integracijama i situaciji na Kosovu, saopštila je Vlada Srbije.
Brnabić je rekla da Srbija, ulaganjem u inovacije, IT sektor i digitalnu transformaciju, nastoji da stvori nove ekonomske vrednosti, koje će doprineti dugoročnoj stabilnosti zemlje.
Ona je kazala da su danske investicije u Srbiji postigle dobre rezultate i izrazila očekivanje da će povoljna ekonomska kretanja doprineti većem interesovanju investitora i kompanija iz te zemlje.
Navela je da dve zemlje mogu da razvijaju saradnju u oblastima inovacija, biotehnologije, ali i zdravstvene zaštite i zelene energije, u kojima Danska ostvaruje zavidne rezultate, piše u saopštenju.
Rasmusen, koji je danas odvojeno razgovarao i sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova Srbije, Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, preneo je podršku Danske evropskom putu Srbije i svim naporima koje ona ulaže u reformskim procesima.