Vesti
Politika
"Tema je bilo mnogo" Vučić sa predsednikom regije Lombardija: Brojne mogućnosti za nove investicije
05.12.2023. 20:00
Izvor: Blic
"Tema je bilo mnogo" Vučić sa predsednikom regije Lombardija: Brojne mogućnosti za nove investicije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom, između ostalog i o mogućnostima za nove velike investicije koje se otvaraju u Srbiji.
- Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji - naveo je predsednik na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz ocenu da je razgovor bio izuzetno srdačan i sadržajan i to o svim bitnim pitanjima naše bilateralne i ekonomske saradnje.
Vučić je naveo da je izrazio posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija Italija: "Sklapanje poslova radi inovacija" održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.
Takođe, dodao je da su razgovarali i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.
"Ko je dobio težu grupu u fudbalu"
Predsednik Srbije je dodao da su on i Fontana susret iskoristili da porazgovaraju i o fudbalu kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine.
- Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili - naveo je Vučić.