Vesti
Politika
Osmi protest građana ispred sedišta RIK-a
25.12.2023. 20:00
Izvor: RTS
Osmi protest građana ispred sedišta RIK-a
U Beogradu se održava osmi protest ispred sedišta Republičke izborne komisije na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja". Građani traže poništavanja izbora na svim nivoima.
Na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" i večeras se održava protest građana koji traže poništavanja izbora na svim nivoima.
Studenti, koji su od podneva blokirali raskrsnicu Nemanjine i Kneza Miloša, pridružili su se protestu liste "Srbija protiv nasilja" koji se održava ispred RIK-a. Traže da im se omogući uvid u biračke spiskove.
Na sinoćnjem protestu nekolicina okupljenih pokušala je na silu da uđe u zgradu Skupštine grada i tom prilikom polomila stakla na ulaznim vratima i okolnim prozorima. Pripadnici policije iznutra su blokirali vrata i sprečavali da u zgradu uđe. Protest je okončan nakon što je policija u potpunosti raščistila prostor oko Skupštine grada.
Deo opozicije okupljene u koaliciji "Srbija protiv nasilja“ protestuje već nekoliko dana ispred zgrade RIK-a.
Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić štrajkuje glađu od 18. decembra. Njoj su se u štrajku glađu pridružile i dve poslanice – Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada, kao i poslanik Janko Veselinović i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović.
Republička izborna komisija saopštila je da je proverom utvrđeno da nisu tačne tvrdnje koalicije "Srbija protiv nasilja" da se broj birača sa pravom glasa na beogradskim izborima veštački povećavao radi uticaja na ishod.