Vesti
Politika
Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine”
26.12.2023. 20:00
Izvor: Politika
Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine”
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji.
- Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja - rekao je Vučić tokom obilaska radova. Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju „Osmeha Vojvodine” i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica.On je rekao da je reč o značajnoj investiciji i da u poslednjih nekoliko decenija nije građena takva u tom delu Srbije. Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.
- To je sve deo onoga što smo mi nazvali Ekspo 2027. Dakle, nije Ekspo samo vezan za Beograd već za celu zemlju - kaže predsednik.
Vučić je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima. On je rekao da kada je reč o delu južnog Banata prvi put je uloženo u rekonstrukciju puta od Jarmenovaca i Janošika prema Plandištu.- U srednjem Banatu sramota me da pogledam od Sečnja, da pogledam u Crnji deo puta kako izgledaju, to ćemo sad da menjamo i radimo. Moraćemo mnogo toga da uradimo u narednom periodu - rekao je Vučić.
Dodao je da se za Vojvodinu uvek mislilo da je najrazvijeniji deo Srbije, a da su zapravo u centralnoj Srbiji razvijeniji delovi od pojedinih delova Banata.
- Zato je ova saobraćajnica važna za ceo severni Banat. Kad izgradite autoput Beograd-Zrenjanin, to vam diže ceo južni banat.. Sve oko Zrenjanina će da procveta - rekao je on.
Istakao je da mora da se ulaže u Banat mnogo više, ali i u deo južnobačkog okrugam takođe i u zapadnobački okrug, delove severnobačkog i posebno u severnobanatski okrug.
- To su stvari prema kojima moramo da promenimo svoj odnos, lakše je i bolje nego ranije, ali ovo su svari koje moramo da napravimo i uradimo da budu mnogo bolje - rekao je on.Dodao je da je potrebno još investirora, da budemo još bogatiji i da se dođe do cifre od 1.000 evra za prosečnu platu.
- Rekli smo do kraja mandata 1.400 evra i ostajemo pri tome - istakao je Vučić.