Vesti
Politika
Poslanik Gavrilović podneo krivičnu prijavu protiv gradskog sekretara zbog biračkog spiska
12.01.2024. 20:00
Izvor: Danas
Poslanik Gavrilović podneo krivičnu prijavu protiv gradskog sekretara zbog biračkog spiska
Potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović danas je podneo Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti gradskog sekretara za upravu Srđana Zoraje i njegovih saradnika, zbog sumnje u manipulaciju biračkim spiskovima.
Gavrilović je novinarima rekao da u prijavi ima 120 dokaza, sa 602 adrese na kojima se ne nalaze objekti za stanovanje – autoservisi, dečji vrtići, trafostanice, samoposluge i drugi objekti.
Dokazano je da tamo ne živi više od 3.000 birača koji su prijavljeni na tim adresama, izjavio je Garvrilović.
On je naveo da su kao dokazi priložene i izjave istaknutih funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Milana Stamatovića i Dragana Stevanovića.
Stamatović je rekao da se birači „sele“ u opštine gde su izbori, kako bi SNS pobedila, dok je Stevanovića potvrdio da u Surdulici postoji takva „praksa“, izjavio je Gavrilović.
Dokumentovali smo svaku adresu u Beogradu gde su oni prijavili da se nalaze birači i da tamo imaju svoje prebivalište, rekao je Gavrilović i dodao da tom prijavom počinje pravna bitka.
Potrebno je da svi koji znaju za manipulacije sa fantomskim biračima podnesu što veći broj prijava, reaguju na kompromitovanje pravnog sistema države i falsifikovanje izborne volje građana, poručio je Gavrilović.