Vesti
Politika
Vučević: Srbija i Mađarska veruju u istu Evropu
26.01.2024. 20:00
Izvor: Politika
Vučević: Srbija i Mađarska veruju u istu Evropu
Budimpešta će isporučiti naoružanje i vojnu opremu za potrebe VS
Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se u Budimpešti sa ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničskim, saopštilo je Ministarstvo odbrane. „Mi delimo zajedničke vrednosti. Mi verujemo u istu Evropu. Mi verujemo u Evropu koja ima svoju tradiciju, istoriju, ali koja ima i svoju budućnost”, istakao je Vučević.
On je rekao da je otvoreno novo poglavlje saradnje u oblasti odbrane, koje će se baviti konkretnim stvarima, u skladu sa strateškim dogovorima premijera Viktora Orbana i predsednika Aleksandra Vučića.
Vučević je izjavio da je posebno zadovoljan procesom konkretne realizacije strateških dogovora, kao i u kontekstu da Srbija kupuje naoružanje i vojnu opremu od Mađarske, ali da isto tako i prodaje i isporučuje ono što je potrebno Mađarskoj vojsci.
„Vojska Srbije će u kratkom periodu biti jača posebno u oklopno-mehanizovanim jedinicama i u sistemu protivvazduhoplovne odbrane”, rekao je Vučević.
On se zahvalio Budimpešti za angažman u Kforu na zaštiti srpskog stanovništva i poželeo sreću novom komandantu međunarodnih vojnih snaga u Bosni i Hercegovini koji dolazi iz Mađarske.
Šalaj Bobrovničski istakao je da je Srbija istaknuti i strategijski partner Mađarske.