Vesti
Politika
"Nema tu koverti i kofera": Dobrica Veselinović: Ima priča o Šapićevim tajnim pregovorima sa odbornicima
29.01.2024. 20:00
Izvor: Blic
"Nema tu koverti i kofera": Dobrica Veselinović: Ima priča o Šapićevim tajnim pregovorima sa odbornicima
Nosilac liste koalicije "Srbija protiv nasilja" na beogradskim izborima Dobrica Veselinović rekao je da ima "priča" o tajnim pregovorima predstavnika Srpske napredne stranke (SNS) sa pojedinim ljudima koji su osvojili odbornička mesta u Skupštini grada Beograda, iako kandidat SNS za gradonačelnika Aleksandar Šapić tvrdi da nema tajnih pregovora.
Veselinović je rekao „da se priča“ da je bilo kontakata i sa članovima „Zeleno-levog fronta“ (ZLF), odnosno s pojedinim ljudima sa liste koalicije „Srbija protiv nasilja“.
- Ono što sam čuo je da to krene tako što im neko priđe i kaže ‘pa dobro, ajde da se napusti koalicija’… Pa ‘šta god treba, videćemo, brinućemo’, i slično. Nema tu koverti i kofera - istakao je Veselinović.
"To nije stvar novca i korupcije"
Rekao je da što se tiče ZLF i izborne liste „Srbija protiv nasilja“, ljudi koji su na toj listi su tu pre svega zbog ubeđenja i da nisu potkupljivi.
- To nije stvar novca i korupcije, već se radi o javnom interesu. To očigledno nije slučaj i sa nekim drugim koji su postali odbornici - rekao je Veselinović.
Konstitutivna sednica 19. februara
On je naglasio da su članovi Privremenog organa grada Beograda dobili poziv za telefonsku sednicu na kojoj će biti 185 tačaka dnevnog reda, a između ostalog i predlog da se sazove konstitutivna sednica Skupštine grada za 19. februar.