Vesti
Politika
Mali: Opozicija se otvoreno raduje pokušaju rušenja Srbije i kreditnog rejtinga
11.02.2024. 20:00
Izvor: Politika
Mali: Opozicija se otvoreno raduje pokušaju rušenja Srbije i kreditnog rejtinga
Ministar finansija Siniša Mali reagovao je na izjavu bivšeg predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.
„Kaže Zdravko Ponoš kako će „Rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije”.Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje.
Fascinantno je koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen.
Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju.Mogu da im poručim samo jedno - naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom „Skok u budućnost - Srbija 2027”, pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Ekspo 2027, za našu zemlju više neće biti granica. Očekujemo da će prosečna plata u Srbiji tada iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra. Idemo dalje”, napisao je Mali na Fejsbuku.